Hacka PHP

För den här bloggen använder jag HTMLy[1], ett enkelt och smidigt publiceringsverktyg för webben med helt vanliga textfiler i Markdown-filer i botten skrivet i PHP. Jag älskar att ha allt i vanliga textfiler i stället för knöliga databaser!

Jag har dock inte varit helt nöjd med konverteringen av Markdown till HTML. Jag vill, till exempel, att -- skall bli ett typografiskt tankstreck (»en-dash« på svenska) och " bli till typografiska citattecken. HTMLy använder PHP Markdown och jag upptäckte att man behöver komplettera med PHP SmartyPants av samma utvecklare.

I dag tog jag mig tid att försöka lära mig lite PHP och lägga till PHP SmartyPants i HTMLy. Efter lite bök med globala och lokala variabler fick jag till slut till det. Det var länge sedan jag ägnade mig åt programmering och första gången jag försökte göra något med PHP.

Eftersom utvecklaren av HTMLy verkar ha tagit en paus har jag gjort en fork. Andra utvecklare har börjat skicka pull requests till min fork så jag har plötsligt blivit maintainer för HTMLy på GitHub.

Jag är visst lite utvecklare igen…


  1. Sedan 2023 använder jag Hexo. ↩︎

Kommentarer