"Jag älskar den här balkongen..."

Barnen har fått höra mig säga det så många gånger att de ledsnat, men det var mycket på grund av balkongen som jag fastnade för den här lägenheten våren 2018. Balkongen, planlösningen och läget.

Här på min balkong kan jag sitta och lyssna på koltrastens sång. Tvärån flyter precis nedanför balkongen, det växer gott om lövträd och fåglarna sjunger nästan dygnet runt från april till midsommar. Här får jag tidig morgonsol eller, som nu, vacker skymning och solnedgång.

Det här är mitt vattenhål. Här har jag suttit och läst, skrivit, tänkt, gråtit. Här finner jag lugn och stillhet. Med mina nya möbler kan jag också sitta bekvämt, så som jag gör nu, men laptopen i knät. Igår tog jag min tupplur i den nya soffan.

I dag fick jag beskedet att jag inte fick det jobb jag sökte för nästan tre månader sedan. Det var ett jobb på Arbets- och beteendemedicinskt centrum som jag hoppades mycket på. Det gjorde mig modfälld och dyster. Jag behöver ett nytt jobb. Att arbeta inom psykiatrin gör bara att jag känner mig uppgiven och maktlös.

Kanske är det dags att försöka starta eget?

Kommentarer