Sjuka barn

I onsdags blev Oskar sjuk. Han tappade aptiten, kräktes och fick just inte i sig så mycket att äta. Under torsdagen kräktes han ingenting, men han hade ingen aptit och fick inte i sig så mycket, varken mat eller vätska. På kvällen ville han inte ens ha välling och sov mycket djupt hela natten.

På fredag morgon fick jag i honom lite vätska, men han kräktes upp det nästan direkt. Till och från under dagen hade han dock ganska god aptit och ville äta smörgås och makaroner. Barnmottagningen rådde mig dock att bara ge honom mat och vätska i små omgångar, vilket jag gjorde.

När Oskar vaknade på morgonen var han apatisk och satt bara och tittade på golvet. Han piggnade till under dagen och var lite som han brukar: pigg, nyfiken, högt och lågt hela tiden. Oskar somnade, väcktes, fick i sig lite majsvälling och somnade om. Allt verkade gå åt rätt håll när han sent på eftermiddagen vaknade, mådde illa och kräktes upp allt han fått i sig tidigare under dagen. Efter det ville han ingenting ha. Han var slö och apatisk och satt bara i famnen och tittade, precis som han gjort på morgonen.

Det fanns inget annat att göra; när Jenny kom hem vände hon i dörren och tog med sig Oskar till akuten. Väl där konstaterade läkaren att Oskar var ordentligt uttorkad och blev inlagd med dropp. Jenny fick stanna kvar med honom – lustigt nog i samma rum som när han var inlagd med lunginflammation.

I natt vaknade William kvart över fyra och hade kissat i sängen. Han hade också feber. I morse sov han till kvart i tio, har ingen aptit och klagar på ont i magen. Nu sitter han och tittar på sin favoritfilm, WALL-E, har ätit en bananskiva och druckit lite vatten. Vi får väl se hur det utvecklar sig.

Senaste rapporten från sjukhuset är att Oskar är pigg, tar själv ut nappen ur munnen och säger »titta«. Han har ätit majsvälling och lite bröd och fått behålla allt. Läkaren säger att om han bara lyckas äta och behålla det han äter, får han åka hem idag.

Ursprungligen publicerad som »Sjuka barn« på bloggen »Björkbloggen«.

Kommentarer