Rehabilitering

I dag ringde Arbetsförmedlingen upp. Arbetsförmedlaren jag pratade med var väldigt hjälpsam och verkade närmast generad över att inte kunna erbjuda någon form av arbetsträning. Det är tydligen stopp på alla sådana insatser på grund av corona-pandemin. Och Stöd och matching förefaller inte vara vad jag behöver med tanke på att jag redan har två yrkesutbildningar och tio års erfarenhet av ytterligare ett yrke.

Men jag har min egen rehabiliteringsplan. Jag har sökt studier till våren (Filosofi A vid Umeå universitet) och hoppas få A-kassans godkännande för studier på halvtid. Studier räknas som sysselsättning vilket förhoppningsvis innebär att jag också kan få behandling vid Stressrehab, så jag har skickat dem en förnyad egenremiss.

Så det ser ut att bli studier till våren. Och dyker ett jobb upp under tiden – ett jobb som jag faktiskt vill ha och som jag kan må bra på, inte ett jag måste ta för att överleva – är det ju bara att avbryta studierna. Eller arbeta och studera. Jag kan inte tänka mig att en grundkurs i filosofi kräver särskilt mycket av mig.

Men på sikt kanske jag kan skrapa ihop tillräckligt många poäng i filosofi för att kunna söka kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) och bli gymnasielärare i psykologi och filosofi. Och få ytterligare en yrkesutbildning…

Kommentarer