En magisk tupplur

Tänk att en tupplur kan göra sådan skillnad!

I natt sov jag dåligt. Katten Liam fick för sig att jama högljutt bara någon timme efter att jag somnat. Även om sömnen är avsevärt bättre än för ett halvår sedan har jag fortfarande svårt att somna om om jag vaknar på natten.

Förra veckan hamnade jag i mitt ökända hyperfokus. En av anledningarna till att jag inte vill arbeta med utredningar är att de så att säga griper tag i mig och skriver sig själva, dygnet runt. Så förra veckan vaknade jag på natten med utredningstext snurrande i huvudet. Det fanns inget annat att göra än att sätta sig och skriva. Det tär också på nattsömnen.

I dag åt jag lunch hemma och lade mig att sova med 45 minuter tillgodo innan jag var tvungen att fara på ett möte på skolan. Jag somnade ganska snabbt. När jag vaknade kände jag mig frusen och lite yrvaken, men märkligt klar i huvudet. Och det fortsatte hela eftermiddagen. Förra veckans trötthet och framför allt känslan av att allt är övermäktigt var plötsligt borta. Livet kändes lätt igen.

Efter att Oskar varit på träning och jag skjutsat honom till sin mamma, kände jag mig ovanligt fri. Jag handlade grillad kyckling, potatissallad och vitlöksbröd på vägen hem, tände ljus och njöt av ensamheten.

Det måste varit åratal sedan jag senast gjorde något liknande.

Tänk vilken skillnad en tupplur kan göra!

Kommentarer